Lån til investering på 2 minutter

Lån penge til aktiekøb uden at stille sikkerhed i dag

Det er blevet mere og mere almindeligt at optage lån til investering, da renten har været utrolig lav i meget lang tid og sikkert vil vedblive at være det i en rum tid. Historisk lave renter og stødt stigende aktiekurser, har gjort det til en rigtig god forretning at låne til aktiekøb.

Investering for lånte penge

I disse opgangstider kan det altså være en ganske interessant og udbytterig ide at investere for lånte penge. Rigtig mange mennesker har stor succes med det, men det kræver dog en smule is i maven at optage et lån til investering.

I opgangstider kan det som sagt være sjovt, men husk på at aktiemarkedet sagtens kan bevæge sig den anden vej også. Er du uheldig at ramme en nedgangsperiode, og du lige har købt aktier for lånte penge, så er det omvendt ikke særligt sjovt.

Vil du låne penge til investering, skal du sørge for at have en meget lang tidshorisont, og du skal kunne bevare roen, hvis aktiemarkedet vender for en stund. Du ved selv, om du er typen, der kan vende det blinde øje til i den periode, hvor det går ned ad bakke, eller om du vil ende med at ligge søvnløs om natten?

Lån penge til aktiekøb

Det er både unge som gamle, der optager lån til investering i aktier, og det er ret unikt, at man har den mulighed. Hvis nu ikke det var muligt at låne til investering, og du samtidig ikke har en opsparing, så ville du være udelukket fra aktiemarkedet, og dermed gå glip af en mulig gevinst.

Online lån til investering

Du kan enten optage et online lån, eller hvis du er studerende, kan du bruge dit SU lån til investering. Begge dele er meget populære, og hvis vi snakker lån på nettet, skal kan alle og enhver benytte denne mulighed.

Fordelen ved online lån er følgende:

 1. Du kan ansøge og få pengene udbetalt inden for en time
 2. Du skal ikke stille sikkerhed for lånet
 3. Løbetiden er op til 10 år
 4. Der stilles kun ganske få krav som 18 år, ingen RKI & dansk statsborgerskab

SU lån til investering

Flere og flere studerende har også fået øjnene op for at bruge deres SU lån til investering. Renten på SU lån er meget lav, og derfor er der god mulighed for at lave en gevinst, hvis du investerer SU lånet i aktier.

Inden du kaster dig ud i at låne penge til investering, anbefaler vi, at du sætter dig godt og grundigt ind i aktiemarkedet. Der er mange faldgruber, og falder aktiekurserne, skal du jo stadig betale renter og afdrag på lånet.

Herunder har vi listet en række investeringsfejl samt en række gode råd, som du bør have in mente, inden du låner til aktiekøb og investering generelt.

Investeringsfejl

Undgå typiske investeringsfejl: Undlad at stole på egne evner og lyt ikke til investeringstips, hvis du har lånt penge til dine investeringer.

Private investorer begår ofte den fejl, at de stoler på egne evner og bruger unødig tid på at investere. Desuden lytter de også til velmente men ubrugelige investeringstips fra familie og venner eller sågar selvudnævnte eksperter. Det fører desværre til lavere end højere afkast, men renterne og afdragene på lånene skal stadig betales.

Lånerenten er højere end afkastet

Alt for ofte støder jeg på problemet, at renten på folks lån er højere end det forventede afkast på deres investeringer. Det sker især, fordi det koster penge at få administreret formuen gennem en investeringsforening, banken eller pensionsselskabet. Ud over at det giver underskud, giver det også en risiko, som de færreste private investorer egentlig er klar over.

Du spilder tiden

Det er helt sikkert en god ide at bruge tid på at investere pensionen og formuen. Det er dog altafgørende, at tiden bruges målrettet på at opnå det samme afkast, som markedet giver, og ikke et afkast der er højere. Bruger du tid på at kigge efter aktier, du mener har undervurderede kurser, kan du let komme til at bruge mange timer, da der er titusinder af selskaber i hele verden.

Du ender samtidig med at købe og sælge ofte, fordi du lige får en ny ide til et selskab, du ønsker at købe. Det betyder udgifter til at sælge ud af de aktier, du allerede har for at købe nogle nye.

Og udgifterne æder af dit afkast og gør, at du med stor sandsynlighed får et lavere afkast, end hvis du blot havde købt og holdt en stak aktier fra hele kloden. Du kan også holde udgifterne nede, ved at bruge en passiv og billig investeringsforening eller en ETF (børshandlet fond). Det fører til et bedre afkast, end du selv klarer ved at handle ofte, og så får du mere tid med familie og venner.

Du overvurderer dine investeringsevner

I et studie af svenske investorer fra 1999-2002 af UBS, fremgår det, at investorer konstant forventede et højere afkast af deres egne aktieportefølje, end markedet vil stige over en bred kam. Sagt med andre ord tror de på, at de er i stand til at vælge ”vinderaktierne” og frasortere ”taberne”.

Overvej derfor to vigtige forhold. Først og fremmest kan vi ikke alle slå markedet (gennemsnittet), da vi køber og sælger aktier af hinanden. Vi kan ikke alle være bedre end gennemsnittet, det er ganske enkelt matematisk umuligt og er påpeget af nobelpristageren Sharpe. Overvej derfor hvorfor du er bedre end gennemsnittet.

Professionelle investorer

Tænk gerne på, hvem du er oppe i mod, når du investerer. Professionelle investorer dominerer markedet, og det er i grove træk dem, du skal være bedre end. De bruger hele dage på det, mens du kun bruger din fritid. Lad os tage Apple som eksempel. Der er tusinder af analytikere verden over, der har analyseret aktien, og ud fra det bliver kursen handlet af både private investorer men endnu mere af pensionskasser, fonde og investeringsforeninger, der lægger milliarder af kroner i den og andre aktier. Ved du mere end dem?

Hånden på hjertet. Hvornår har du sidst undersøgt, hvad du selv har fået afkast, målt det op imod markedet, justeret afkastet for den risiko du har taget og over en længere periode vist, at du har gjort det bedre? Det er et ganske kompliceret regnestykke i sig selv.

Du lytter til ubrugelige investeringstips

Som investor støder du sikkert på mange tips om aktier, obligationer, fonde, investeringsforeninger og andre finurlige investeringer. De er sikkert velment og kommer fra venner, familie, banken, aktieanalytikere, pensionsselskabet og udbydere af forskellige investeringer. Men det er sjældent, at den slags råd er værd at følge.

Lad os tage fat i dem der bør have mest indsigt i, hvilke aktier der klarer sig bedst i fremtiden; aktieanalytikerne. I januar i år viste professor Brad M. Barber fra universitetet UC Davis på Penge- og Pensionspanelets konference, at analytikernes aktieanbefalinger rent faktisk har værdi. Det vil sige, at man kan bruge tipsene til at finde de aktier, man bør holde sig til og fra.

Problemet er bare, at når en anbefaling er givet, mister den i løbet af meget kort tid sin værdi, fordi den lynhurtigt bliver indregnet i kursen på den givne aktie. De bedste bøffer er altså taget, når du kommer til fadet. Og følger du endelig anbefalingerne, vil du ende med at bruge alt for mange penge på at købe og sælge, og det slagter afkastet. Selv de mest velkvalificerede tips får du altså ikke meget ud af, overvej det næste gang en bekendt eller banken har et godt råd til dig.

Du har for mange kontanter

En stor del danskere ved ikke, hvad de får i afkast eller rente af deres opsparing. Hvis du ikke ved, hvad du får i afkast, ved du nok heller ikke, om du tager risiko nok og måske kunne få et højere afkast. Ifølge statistik fra Nationalbanken har danske husholdninger i dag over 700 milliarder kroner stående i pengeinstitutter. Formentlig kan en stor del af de penge investeres til et bedre afkast, end den meget lave rente man ofte får på en bankkonto.

Sammensæt den rigtige portefølje

Det er meget vigtigt at blande i porteføljen. Både obligationer og også aktier skal være med i den måde din portefølje er sat sammen på. Investeringsprodukter skal nemlig blendes flere forskellige planer. Lidt som når en ret skal mikses og sættes sammen, så den smager godt på alle måder – ikke for surt, ikke for sødt, ikke for stærkt og ikke for svagt.

Når du tager investeringsprodukter ned fra hylderne og så at sige placerer dine penge i produkter, du tror på kan være gode for dine ønsker om at skaffe et godt og stabilt afkast.  De forskellige investeringsmæssige produkter – aktier, obligationer, valuta eller fast ejendom – sørger for at din spredning bliver facetteret.

Vær parat til ustabile tider

Det er vigtigt ikke at være for følsom overfor de op- eller nedture der kommer på de finansielle markeder, og det er hovedårsagen til, at der skal være en god spredning i det der købes ind af papirer. Når man har interesser placeret rundt omkring og ikke blot på et samlet sted, så er man langt mere upåvirkelig af volatiliteten – der for skal man vælge at gøre den ekstra indsats, det koster at have undersøgt alle aspekter, eller lade andre gøre det for én, så man har mange forskellige brancher og forskellige aktivklasser, man har investeret i.

Guidelines kan vise sig at være værdifulde

Rettidig omhu – ro og et godt overblik kan give et boost til din investeringsstrategi.  Det er meget vigtigt at bevare tålmodigheden – alle undersøgelser peger på, at det er de langsigtede strategier der skaber det allerbedste afkast. Det betaler sig ikke, at løbe efter den volatilitet, der er i aktiemarkederne – det er alt for svært at slå markedet, og derfor kan man ligeså godt lade være med at gøre forsøget. Tiden kan passende bruges på noget andet.

Tips til at investere efter

Med nogle få tips til, hvordan du kommer i gang, er du parat – og på vej mod at være en rigtig strategisk tænkende investor.

 • Aktiekurs er vigtig – se den dog altid i sammenhæng med værdi af virksomheden.
 • Få kortlagt, hvad virksomheden er værd – selskabsværdien er vigtig i sammenhængen. Husk samtidig at tjekke gæld i virksomheden.
 • Styrk tålmodigheden – aktier stiger eller falder med en vis frekvens – og den kan man ikke kontrollere eller styre.
 • Vær velinformeret – træf beslutninger på et oplyst grundlag og ikke på baggrund af hypede nyheder eller trends.
 • Vær ikke daytrader – kort tidshorisont er ikke indsatsen værd.
 • Når du først har taget en beslutning – så stå ved den – stol på, at du ser rigtigt.
 • Har du lånte penge til dine investeringer, så sørg for at have en lang tidshorisont. Lån til aktiekøb må ikke være lån, der skal indfries på et bestemt tidspunkt - med mindre det er mange år ude i fremtiden.